HITTESTRESS – AANBIEDING

Hittestress kenmerkt zich niet alleen maar door uitval, maar ook door verminderde voeropname en daardoor verminderde groei (vlees) en productie/eigewicht (leg). Als het warm word in de stal zullen de kippen met de vleugels wijd en de bek open proberen de warmte weer kwijt te raken. Een kip raakt immers zijn warmte voornamelijk kwijt door verdamping van vocht via de ademhaling. Het kwijt raken van die warmte lukt niet op warme dagen als wij de kippen daar niet mee helpen. Dus zorg voor een lagere bezetting, voldoende ventilatie capaciteit, koeling (tegenwoordig zijn er diverse manieren om te koelen) en geef de dieren extra vitamine C en/of elektrolyten. Vitamine C voorkomt stress, heeft een positieve invloed op de weerstand en is gunstig voor de schaalkwaliteit en het beenwerk van de kip. Elektrolyten bufferen de pH van het bloed, welke veranderd door de hogere CO2 uitstoot tijdens hittestress, en zorgt dat de elektrolytenbalans (natrium/kalium/magnesium) in de kip intact blijft waardoor uitdroging wordt voorkomen.

Ondanks dat het nog vroeg in het seizoen is, is dit wel de tijd om ervoor te zorgen dat u bent voorbereid op de warme dagen die nog gaan komen. Poultry Vets adviseert om een hittestress mix te geven gecombineerd met extra vitamine C.

Geef op het heetste moment van de dag (11:00 – 19:00 uur)  Heatstop (1 kg/1000 liter drinkwater) en volg dit op met Vitamine C (200 g/1000 liter drinkwater).

 

 

5 emmers Heatstop

= 50% KORTING op 1x 10 kg Vitamine C

10 emmers Heatstop + 1x10kg Vitamine C

= 1x 10 kg Vitamine C extra GRATIS

20 emmers Heatstop

= 2x 10 kg Vitamine C GRATIS

 

 

Heatstop             – €53,32 per emmer van 10 kg

Vitamine C          – €97,50 per 10 kg

Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan gerust telefonisch of per e-mail contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*
*
Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp