Eenden

De Nederlandse eendensector maakt zichzelf uniek door de aandacht die er is voor kwaliteit en voedselveiligheid.

De Nederlandse eendensector is goed georganiseerd en laat een echte ketenwerking zien, waarbij “Br-Tomassen” veruit de grootste speler is.  Bijna alle facetten van de keten zijn in eigen beheer. Er zijn  meerdere koppels met vermeerderingsdieren die de broedeieren aan o.a. de eigen broederij “Duck-to Farm” leveren. De eendagskuikens gaan rechtstreeks naar de vleeseendenhouders. Het transport, de slachterij en verwaarding van de producten is veelal ook in eigen beheer.

De Nederlandse eendensector maakt zichzelf uniek door de aandacht die er is voor kwaliteit en voedselveiligheid, maar zeker ook door het vermogen om de keten aan te kunnen passen aan veranderende vragen uit de markt! Denk hierbij aan de verschillende vraagstukken die er liggen omtrent dierenwelzijn, groeisnelheid, eindgewicht en het Halal kunnen verwerken van de eindproducten. Dit resulteert erin dat de Nederlandse vleeseend over de gehele wereld gewild is.

Binnen Poultry Vets werken wij al jarenlang zij aan zij met onze vermeerderaars en vleeseendenhouders. Wij ondersteunen onze eendenhouders  bij alle gezondheidtechnische uitdagingen en veranderingen die de eendensector kent!

Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan gerust telefonisch of per e-mail contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*
*
Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp