Kippen

Poultry Vets beschikt over een lange en uitgebreide ervaring in de legkippen.

Vanaf de omschakeling van kooi naar volierehuisvesting is poultryvets intensief betrokken geweest bij de begeleiding en advisering  van legbedrijven. Steeds meer legbedrijven hebben in de afgelopen jaren gekozen voor een begeleidingssysteem met een vaste bezoekfrequentie. Hierbij worden de legkoppels beoordeeld op conditie, bevedering, kamkleur, vleugelspanning en daarnaast wordt er op het bedrijf sectie gedaan op enkele leghennen voor een beoordeling van het legapparaat, de darmgezondheid, levergezondheid en de aanwezigheid van wormen. Indien nodig worden dieren ingestuurd voor een uitgebreid onderzoek op de praktijk of monstermateriaal meengenomen voor verder onderzoek via het laboratorium van Poultry Vets. Op het bedrijf worden tevens de technische kengetallen besproken, die in lijn moeten liggen met het koppelbeeld en wordt ook stilgestaan bij het entschema van het volgende op te zetten legkoppel. Dit gebeurt in nauw overleg met de opfokorganisaties waar Poultry Vets intensief mee samenwerkt. De legpluimveehouderij staat voor een nieuwe uitdaging met het houden van onbehandelde hennen oftewel hennen met hele snavels. Hierdoor worden alle managementfactoren nog belangrijker en ook hierbij kan Poultry Vets u op grond van veel praktijkervaring adviseren.

De Legpluimveehouderij

De legpluimveehouderij staat voor een nieuwe uitdaging met het houden van onbehandelde hennen oftewel hennen met hele snavels. Hierdoor worden alle managementfactoren nog belangrijker en ook hierbij kan Poultry Vets u op grond van veel praktijkervaring adviseren. Wij praten graag met u mee over de inrichting van uw hok, het klimaat, strooiselbeleid, drinkwaterhygiene, voertijden en alle andere zaken die relevant zijn voor het houden van legkippen.

 

Gerelateerde artikelen:

Onbehandelde hennen: “Goed drinkwatermanagement scheelt een slok op een borrel”

De genderneutrale kip

Kuikenkwaliteit: ‘een goed begin is het halve werk’

Het houden van onbehandelde hennen: uitdagingen en kansen

Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan gerust telefonisch of per e-mail contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*
*
Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp