Infectieuze bronchitis (IB)

Het IB virus is een zeer acute en besmettelijke ziekte bij pluimvee en kent meerdere stam varianten.

Het virus grijpt vaak als eerste aan op de voorste luchtwegen waardoor de kippen benauwd worden, hoesten, proesten, snotteren en natte ogen hebben. Waarna het zich over het gehele lichaam verspreid en zo ook het leg apparaat, de nieren en de darmen kan infecteren. Hoe ernstig de infectie verloopt is afhankelijk van de stam, de leeftijd van de kippen, de weerstand en soms ook het ras. Het virus verspreid zich makkelijk over grote afstand door de lucht, hierdoor is een besmetting snel opgelopen. Vaak zien we dan ook dat kippen, met name in een pluimvee dicht gebied, gevaccineerd worden tegen IB. Door kruisbescherming, meerdere IB stammen, wordt een zo groot mogelijke bescherming nagestreefd. Hierbij moet natuurlijk wel rekening gehouden worden met de overige vaccinaties die moeten gebeuren. Het opstellen van een goed en kloppend vaccinatie schema is hierin van uiterst belang!

Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan gerust telefonisch of per e-mail contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*
*
Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp