Kalkoenen

Van oudsher is Poultry Vets nauw betrokken bij de kalkoenhouderij

Vleeskalkoenen

De vleeskalkoenen sector staat al jarenlang onder druk, vooral door grote ziekterisico’s en calamiteiten. Van oudsher is Poultry Vets nauw betrokken geweest bij de kalkoenhouderij in Nederland en hebben wij goede contacten met Duitsland, maar ook met andere landen binnen de EU. Meer dan 50% van alle kalkoenenbedrijven in Nederland wordt door Poulty Vets begeleid. Hier ligt een grote uitdaging om deze dieren gezond te houden. Wij gaan deze uitdaging niet uit de weg en willen samen met de sector zorgen voor een duurzame kalkoenhouderij.

Kalkoen vermeerdering

In Nederland zitten geen vermeerderingsdieren meer. De broedeieren worden geïmporteerd uit hoofdzakelijk Frankrijk. Daarnaast zijn er een aantal kalkoenmesters die de eendagskuikens uit Duitsland ontvangen. In Nederland is nog 1 kalkoenbroederij in Hethuysen. Deze broederij wordt ook al sinds lange tijd door Poultry Vets begeleid.

Gerelateerde artikelen:

Turkey Signals; The Making Of

Ontwikkelingen binnen de kalkoenhouderij

Heeft u vragen?

Bel of mail ons, wij helpen u graag verder!

+31 85-2732999

Contactformulier

Reovirus steeds vaker vastgesteld bij vleeskuikens

04 maart 2020

Maarten van den Berg stipte enkele items, die momenteel in de vleeskuiken sector spelen, kort aan - waaronder de toenemende problemen rondom Reo. „Door het…

Lees meer Nieuwsoverzicht