Kalkoenen

Van oudsher is Poultry Vets nauw betrokken bij de kalkoenhouderij

Vleeskalkoenen

De vleeskalkoenen sector staat al jarenlang onder druk, vooral door grote ziekterisico’s en calamiteiten. Van oudsher is Poultry Vets nauw betrokken geweest bij de kalkoenhouderij in Nederland en hebben wij goede contacten met Duitsland, maar ook met andere landen binnen de EU. Meer dan 50% van alle kalkoenenbedrijven in Nederland wordt door Poulty Vets begeleid. Hier ligt een grote uitdaging om deze dieren gezond te houden. Wij gaan deze uitdaging niet uit de weg en willen samen met de sector zorgen voor een duurzame kalkoenhouderij.

Kalkoen vermeerdering

In Nederland zitten geen vermeerderingsdieren meer. De broedeieren worden geïmporteerd uit hoofdzakelijk Frankrijk. Daarnaast zijn er een aantal kalkoenmesters die de eendagskuikens uit Duitsland ontvangen. In Nederland is nog 1 kalkoenbroederij in Hethuysen. Deze broederij wordt ook al sinds lange tijd door Poultry Vets begeleid.

Gerelateerde artikelen op Pluimveeweb:

Turkey Signals; The Making Of

Ontwikkelingen binnen de kalkoenhouderij

Heeft u vragen?

Bel of mail ons, wij helpen u graag verder!

+31 85-2732999

Contactformulier

Eén op tien nippels vervangen door drinkcup oplossing bij onbehandelde hennen

30 oktober 2019

Op 23 0ktober 2019 jl. was dit het onderwerp op de thema-avond voeding georganiseerd door pluimveeweb. Poultry Vets heeft sinds de opzet van onbehandelde hennen…

Lees meer Nieuwsoverzicht