Turkey Signals; The Making Of

Verheugd en toch ook wel een beetje trots kunnen wij vermelden dat het boek ‘Turkey Signals’ de drukkerij heeft verlaten en klaar is voor gebruik. Deze praktijkgids voor kalkoengericht management is uitgegeven door Roodbont Publishers B.V. en heeft als hoofdauteur de Russische pluimveedierenarts Edward Mailyan. Deze schrijver heeft de nodige hulp gehad van een internationaal team van kalkoenspecialisten. De kalkoendierenartsen van Poultry Vets hebben deel uitgemaakt van dit team en hebben zo bijgedragen aan de inhoud en vormgeving van het boek.

“Een kalkoen is geen grote kip.” Met deze woorden maakt Edward Mailyan duidelijk waarom het hoog tijd werd de reeks ‘Poultry Signals’ boeken uit te breiden met een editie speciaal gericht op de kalkoenhouderij. Kalkoenen kunnen eigenlijk niet vergeleken worden met andere pluimveesoorten en het houden van kalkoenen is dan ook een vak apart. Als kalkoendierenartsen kunnen wij beamen hoe onvoorspelbaar deze dieren kunnen zijn en hoeveel aandacht en zorg deze dieren nodig hebben. Deze eigenschappen maken dat werken in de kalkoensector uitdagend is, alles behalve saai en dat je van de dieren gaat houden. Een praktijkgids met ervaringen en inzichten is hierbij echter zeker geen overbodige luxe.

Net als in de andere ‘Poultry Signals’ boeken staat in het boek ‘Turkey Signals’ het ‘kijk-denk-doe’ principe centraal. Met meer dan 850 foto’s en illustraties dient het boek als gids bij het herkennen van signalen die de dieren af kunnen geven. Deze signalen zetten aan tot nadenken – Wat zie ik? Hoe komt dit? Wat betekent dit? – en vervolgens tot handelen. Het leuke van dit concept is dat iedereen wat anders oppikt uit het boek en dat je oog bij meermalen door het boek bladeren telkens op een ander onderwerp valt. Het boek benadrukt hoe belangrijk het is om goed naar kalkoenen te kijken en hier echt de tijd voor te nemen voor men overgaat tot actie. Dit is een werkwijze die wij als dierenartsen sterk aanmoedigen.

De Nederlandse kalkoensector is weliswaar klein, maar toch is er voor onze sector op internationaal niveau een voorbeeldfunctie weggelegd. Dit blijkt onder andere uit het feit dat een groot aantal foto’s in het boek gemaakt is op Nederlandse kalkoenbedrijven. De fotograaf Marcel Berendsen heeft samen met de kalkoenhouders uiteenlopende aspecten van de kalkoenhouderij in beeld gebracht. Ook het fotograferen van dieren blijkt een vak apart en de uitdrukking ‘lachen naar het vogeltje’ heeft hier een iets andere betekenis gekregen. Graag willen wij de kalkoenhouders die hebben meegewerkt aan het boek nogmaals hartelijk bedanken voor het openstellen van hun bedrijf en hun inzet bij de fotoshoots. Wij zijn erg tevreden met het resultaat!

Interesse in het boek ‘Turkey Signals’? Laat het ons weten.

https://www.pluimveeweb.nl/artikel/206362-turkey-signals-the-making-of/

 

Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan gerust telefonisch of per e-mail contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*
*
Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp