Eén op tien nippels vervangen door drinkcup oplossing bij onbehandelde hennen

Goed drinkwatermanagent scheelt een slok op een borrel!

Eén op tien nippels vervangen door drinkcup oplossing bij onbehandelde hennen

30 oktober 2019

Op 23 0ktober 2019 jl. was dit het onderwerp op de thema-avond voeding georganiseerd door pluimveeweb. Poultry Vets heeft sinds de opzet van onbehandelde hennen ervaring opgedaan met aandachtspunten van drinkwatermanagement. Om dit op deze avond onder de aandacht te brengen werden deelnemers van de themacarrousel bij binnenkomst een biertje aangeboden. Deelnemers hadden de keuze uit een flesje, blikje of glas bier – bier was voldoende aanwezig, echter niet elke vorm was overmatig beschikbaar. Toen bv. de flesjes op waren, werden de overige deelnemers beperkt in hun keuze. Zo bleek dat ook wij voorkeur hadden voor een bepaalde drink vorm, als we dit van te voren hadden kunnen bestuderen hadden we hier de behoefte op kunnen aanpassen.

Bij kippen is dit niet anders – het bestuderen van het drinkgedrag van onze hennen kan veel informatie opleveren, iedere hen moet voldoende kunnen drinken.

Voor een verslag van deze avond zie het artikel op pluimveeweb – https://www.pluimveeweb.nl/artikel/223937-een-op-tien-nippels-vervangen-door-drinkcup-oplossing-bij-onbehandelde-hennen/