Vleeskuikens vangen bij daglicht – CalmFit

Het vangen van vleeskuikens bij daglicht is een extra uitdaging, aangezien de stal vaak niet volledig verduisterd kan worden en de dieren meer blijven bewegen. Traag groeiende kuikens zijn uit zichzelf al meer beweeglijk, waardoor dit kan resulteren in bijvoorbeeld vangschade of uitval. Om deze problemen zo goed mogelijk te voorkomen, zijn er een aantal maatregelen die u als pluimveehouder kunt nemen.

“Aanbevolen door de vangploeg!”

Toepassing Binnen onze FIT-lijn van aanvullende producten is CalmFit beschikbaar om vleeskuikens te ondersteunen, bijvoorbeeld met het oog op vangen bij daglicht. De bestanddelen magnesium en kruiden (zoals valeriaan) zorgen voor een kalmerend effect op de dieren bij stress. Start minimaal twee dagen voor aanvang van het wegladen van de kuikens met de toediening van CalmFit via het drinkwater. De geadviseerde dosering is 1 liter per 1000 liter drinkwater. Heeft u biologische vleeskuikens? Dan kunt u gebruikmaken van ons biologisch goedgekeurde product Sugar Mag. Vraag hiernaar bij uw begeleidend dierenarts.

Wat kan ik verder doen?

Er zijn een aantal mogelijkheden om de lichtinval in de stal zoveel als mogelijk te beperken:

  • Naast de reeds veelgebruikte verduisterende flappen die bij de staldeur gehangen kunnen worden, is het mogelijk om een extra verduisterende sluis voor de staldeur te plaatsen. Een verduisterende sluis laat minder licht door zonder dat deze het gemakkelijk in-en uitrijden van de stal belemmert.
  • Lichtinval door ventilatoren is te beperken door het plaatsen van zogenaamde ‘light traps’ die veel lichtinval tegenhouden en relatief weinig weerstand op de luchtstroming veroorzaken.
  • Zorg er altijd voor dat -naast dat de kuikens rustig blijven- er steeds voldoende luchtverversing in de stal is.

Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan gerust telefonisch of per e-mail contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*
*
Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp