Toename bloedmijten en inzet Exzolt

Op het moment dat de temperaturen buiten stijgen wordt u aan alle kanten gewaarschuwd om hittestress mix in te zetten om de kippen gedurende deze moeilijke periode te ondersteunen. Waar echter vaak voorbij gegaan wordt, is de enorme toename van de bloedluisdruk met het warme weer: dit is minstens net zo’n grote stressfactor als de hitte (het effect is zelfs dubbelop)!

Daarom willen wij u  nogmaals adviseren om bij ernstige besmettingen Exzolt in te zetten. Wij realiseren ons dat de prijs van het product voor velen een enorme hobbel is, maar de praktijkervaringen tot nu toe laten zien dat het product zeer effectief is. Zet deze kosten daarnaast eens af tegen de prijs van alternatieve behandelingen, de arbeid die deze behandelingen kosten en het effect van sommige van deze behandelingen (zoals silica) op de eigen gezondheid. Wij zijn ervan overtuigd dat de inzet van Exzolt uitkan.

Bij een totaal aanpak van het bedrijf in deze tijd van het jaar durven wij u bijna te garanderen dat u gedurende de hele zomer en nazomer van dit probleem verlost bent. Als u vervolgens de winter ingaat met een lage besmettingsdruk dan volstaan de gangbare maatregelen weer voor de winterperiode. En dan zijn we zo een jaar verder voordat de bloedluisdruk weer dermate oploopt dat evt. opnieuw ingrijpen noodzakelijk is.

Onder een totaalaanpak verstaan wij dat naast de inzet van Exzolt ook de rest van het bedrijf luisvrij gemaakt wordt. Dit houdt het leegmaken van de mestloods in, het behandelen van alle transportbanden (mest- en eiertransportbanden) met ByeMite gedurende de Exzolt behandeling, het goed poetsen van het eierlokaal, het wassen van alle overalls/bedrijfskleding en het poetsen van alle laarzen en materialen die in de hokken komen. De ervaring is dat hoe beter het bedrijf wordt schoongemaakt en de insleep vervolgens tegengehouden (ongedierte en bezoekers douchen en bedrijfskleding aan), hoe langer het bedrijf vrij blijft.

Het toedienen van het product gaat via het drinkwater en kost u verder geen tijd. Bovendien willen wij u hierbij altijd ondersteunen als daar behoefte aan is.

Sinds kort hebben wij als praktijk zelf de mogelijkheid om stallen met mijten valletjes te monitoren. Bij voorkeur monitoren we zowel vóór als na de behandeling met Exzolt en dit kunnen wij dan tegen een sterk gereduceerd tarief doen.

Stelt u zich eens een hele zomer zonder jeuk voor, dat is toch een aanlokkelijk vooruitzicht!

Neem contact met ons op over de kosten van een behandeling en voor antwoorden op alle vragen die u heeft.

Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan gerust telefonisch of per e-mail contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*
*
Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp