Huidige situatie vogelgriep

Deze uitbraak toont aan dat, ondanks goede uitvoering van hygiëneprotocollen, door een hoge infectiedruk vanuit de omgeving de kans op besmetting aanwezig blijft.

Het blijft belangrijk om waakzaam te zijn met het oog op vogelgriep. Zorg zelf voor een goede naleving van de eigen hygiëneprotocollen en zorg dat eventueel bedrijfsbezoek zich hier ook strikt aan houdt.

Met het vaststellen van de 10 km-zone rond de besmetting, is er rondom de locatie van Poultry Vets in Diessen een vervoersverbod van kracht. Dit houdt concreet in dat er geen dieren voor sectie naar de praktijk in Diessen gebracht kunnen worden voor onderzoek. Bevindt uw bedrijf zich buiten de 10 km-zone dan is het wel mogelijk om dieren voor sectie naar de praktijk in Ell te brengen. Het is ook altijd mogelijk (zowel binnen als buiten de 10 km-zone) dat de dierenarts uw bedrijf bezoekt om onderzoek te verrichten. U kunt op de praktijklocatie in Diessen nog wel terecht om medicijnbestellingen op te halen.

Bij twijfels over de gezondheid van de dieren is het advies om altijd contact te leggen met uw dierenarts. In overleg kan dan bekeken worden of nader onderzoek nodig is. Hieronder zijn de criteria toegevoegd die gelden voor het early warning system (EWS) in het kader van vogelgriep.

Op de site van WBVR (Lelystad) kunt u op de kaart zien, waar vogelgriep aangetoond is bij bedrijven, hobbypluimveehouders en wilde (water)vogels:

https://www.wur.nl/nl/Onderzoek-Resultaten/Onderzoeksinstituten/Bioveterinary-Research/Dierziekten/Virusziekten/Vogelgriep-1.htm

Op de site van de Rijksoverheid kunt u extra informatie vinden over de samenstelling van de 3 km-zone en 10 km-zone rondom een besmet bedrijf en de beperkingen binnen deze zones:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vogelgriep

Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan gerust telefonisch of per e-mail contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*
*
Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp