Geslaagde kakelsessie Diergezondheid & Hygiëne

Op donderdag 5 oktober hadden zich een 30-tal pluimveehouders opgegeven om deel te nemen aan de door Poultry Vets en Dineke Rietveld (www.dinekerietveld.nl) georganiseerde kakelsessie. Een interessante avond met als onderwerp Diergezondheid & Hygiëne gepresenteerd door een drietal sprekers welke door Dineke werden geintroduceerd. De spits werd afgebeten door Wil Landman van de Gezondheidsdienst voor dieren met een presentatie omtrent de hedendaagse bedreigingen omtrent AI. Een altijd actueel onderwerp welke de discussie omtrent het wel of niet enten van onze kippen deed opladen.

Na Wil was het de beurt aan onze eigen dierenarts Bart Stokvis met een presentatie over biosecurity. Een praktisch verhaal over het belang van biosecurity en hoe dit toe te passen. Bart begon zijn presentatie met een video over een toeristische attractie in Canada waar elk jaar duizenden ganzen neerstreken op een meer, het meer was echter ook de belangrijkste waterbron voorziening voor de stad die eraan lag. Zo benoemde hij ook de bedreigingen van onze pluimveestapel en gaf hij praktische tips (oplossingen) omtrent hygiëne maatregelen op de eigen bedrijven.

De avond werd afgesloten door Johan Beenders, pluimveehouder met vleeskuikens van het Goed Nest Kip concept. Johan nam ons mee in de perikelen omtrent een Salmonella java besmetting, welke maatregelingen hij genomen heeft, hoe hij zijn hele bedrijf uit elkaar heeft gehaald om schoon te maken, wat voor invloed dit op hem en zijn gezin heeft en tenslotte het resultaat van alle inspanningen – een negatief Salmonella bedrijf. Het betoog maakte onder de aanwezige veel los, veel vragen omtrent zijn aanpak maar bovenal respect voor zijn volhardendheid.

Dineke sloot het officiële gedeelte van de avond af door spiegeltjes uit te delen met de mededeling dat we ons af en toe ook een spiegel moeten voorhouden wat betreft Diergezondheid & Hygiëne.

Na het officiële gedeelte werd er nog lange tijd, onder het genot van een hapje en een drankje, na- gekakelt!

Al met al een geslaagde kakelsessie!

 

Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan gerust telefonisch of per e-mail contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*
*
Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp