ACTUEEL: Mycoplasma gallisepticum

De pluimveesector heeft naast de huidige zorgelijke situatie met betrekking tot de uitbraken van Aviaire Influenza helaas ook nog te maken met een toename van besmettingen met Mycoplasma Gallisepticum. Deze M.g. uitbraken komen met name voor in de pluimvee dichte gebieden, zoals de Veluwe en Zuid-Oost Nederland.

Mycoplasma Gallisepticum infecties kunnen optreden bij alle soorten pluimvee. Een geïnfecteerd dier blijft levenslang drager van de kiem. De symptomen kunnen bestreden worden met antibiotica, maar besmet pluimvee blijft levenslang besmet. M.g. is ook overdraagbaar via de eieren. Dat is de reden dat eieren van besmette moederdieren worden vernietigd en niet meer worden uitgebroed.

De preventieve maatregelen om een M.g. infectie te voorkomen zijn de bekende hygiëne maatregelen, die standaard gelden om mogelijke infecties te voorkomen. Daarnaast is het verstandig zijn om bij verplaatsing van dieren naar een ander bedrijf, de M.g. status van het koppel te controleren d.m.v. een PCR test op swabs, genomen van de dieren.

Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan gerust telefonisch of per e-mail contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

"*" geeft vereiste velden aan

*
*
*
*
*
Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp